بسم الله الرحمن الرحیم 

سلام علیکم ؛ 

در بخش گذشته به تحلیل فاز دوم عملیات حزب الله بر علیه داعش در حومه پرداختیم . رزمندگان حزب الله توانستند با یک تاکتیک مناسب تنها در 12 ساعت به همه اهداف از پیش تعیین شده دست یابند .

برای یادآوری بخش گذشته به صورت فهرست وار اهداف محقق شده حزب الله در این عملیات را بیان می کنیم ..

هدف اول ؛ عقب راندن تروریست های داعش از حومه عرسال به داخل شهر عرسال 

هدف دوم ؛ قطع ارتباط بین 8 اردوگاه آوارگان سوری با داعش .

هدف سوم ؛ وادار کردن جنبش المستقبل برای شرکت در جلسات امنیتی لبنان .

هدف چهارم ؛ هموار نمودن راه برای حضور ارتش لبنان در شهر عرسال و حومه آن .

هدف پنجم ؛ هدف پنجم حزب الله  تصرف تپه الثلاجه بود . آزاد سازی الثلاجه مهمترین هدف حزب الله در عملیلات آزاد سازی حومه عرسال بود . به خاطر ماهیت عملیات فتح الثلاجه بهتر دیدیم که در این بخش به آن بپردازیم .

پیش از این گفتیم که فاز دوم عملیات حزب الله در سه محور انجام می گیرد . عملیات در این سه محور به موازات یکدیگر بودند . موفقیت و یا شکست در محور بر 2 محور دیگر تاثیر می گذاشت .

تصرف تپه اثلاجه باعث هموار کردن راه برای رزمندگانی بود که در مرکز القلمون در حال نبرد با تروریست های النصره بودند .

تپه الثلاجه در منطقه ای واقع شده بود که بر بخش وسیعی از القلمون اشراف داشت ، داعش از این تپه برای تحت نظر گرفتن فعالیت های النصره استفاده می کرد و در عین حال می توانست تروریست های النصره را با سلاح های سنگینی که در فراز این تپه مستقر کرده بود زمین گیر کند و از موقعیت تروریست های داعش دفاع کند . از این رو حفط الثلاجه برای داعش از اهمیت بالایی برخوردار بود و با چنگ دندان از الثلاجه محافظت می کرد ..

رزمندگان حزب الله به هر طریق باید این تپه رو تصرف می کردند در غیر این صورت به همرزمانشان در القلمون مرکزی خسارات و تلفات شدیدی وارد می آمد  و چه بسا طرح حزب الله برای کنترل خطوط مرزی القلمون با شکست روبرو می شد .

تصرف الثلاجه در ظاهر برای حزب الله غیر ممکن بود . استادان علوم نظامی معتقدند یک تیربار سنگین در ارتفاعات به راحتی می تواند یک گردان را در پایین دست خود زمین گیر کند و اجازه پیشروی به آنان ندهد و  الثلاجه هم چنین وضعینی داشت و رزمندگان بدون کمترین پیشرفتی کشته می شدند .

حزب الله برای فتح الثلاجه با موشک های میان برد با قدرت تخریب بالا تپه الثلاجه را موشک باران کردند و بیشتر استحکامات تروریست هارا ویران کردند . نکته قابل ذکر این است که حزب الله از فاصله ای قریب به یکصدو پنجاه کیلومتر دور تر از میدان نبرد اقدام به موشک باران الثلاجه نمود و دقت بالای موشک های حزب الله برای تورریست ها باور کردنی نبود و همین مطلب باعث سردرگمی فرماندهان داعش شده بود 

با وجود نابودی اکثر استحکامات تروریست ها رزمندگان حزب الله به سختی توانستند الثلاجه را تصرف کنند و  دراین راه قریب به 20 نفر از جوانان برومند و ولایت مدار حزب الله شهید شدند .

همانگونه که گفتیم تصرف الثلاجه راه برای پیشروی حزب الله در مرکز القلمون هموار کرد و باعث شد که رزمندگان حزب الله با سرعت بیشتری در القلمون مرکزی پیشروی کنند .

عملیات حزب الله را در محور دوم به تفصیل بیان کردیم و اینک به برسی محور سوم می پردازیم .

ارتش سوریه در جلسه ای که با فرماندهان حزب الله داشتند ، مسئولیت محور سوم را بر عهده دار شدن فرماندهان حزب الله از ارتش سوریه خواستند که مناطق شرقی القلمون که در خاک سوریه واقع است و ارتش آزاد بر آن تسلط دارد را بازپس بگیرند و نیروهای خود را در مرز شرقی مستقر کنند .

ارتش سوریه با عقب راندن تروریست های ارتش آزاد توانستند در مدت کوتاهی بر منطقه شرقی القلمون مسلط شوند . ناگفته نماند که ارتش سوریه در نبرد با ارتش آزاد از حمایت نیرو هوایی ارتش برخوردار بودند و هواپیماها نیروی هوایی به مواضع ارتش آزاد یورش بردند و خسارات جبران ناپذیری را به تروریست های ارتش آزاد وارد کردند .

ماموریت ارتش سوریه تازه بعد از تصرف القلمون شرقی کلید شروع شده بود . 

اولین وظیفه ارتش سوریه عقب راندن ارتش آزاد و استقرار در مرز شرقی القلمون بود که ارتش سوریه به خوبی از پس آن درآمده بود .

دومین وظیفه ارتش سوریه ایستادگی در مقابل تروریست های النصره بود ، ارتش سوریه به هیچ وجه نباید اجازه می داد که النصره از میدان نبرد با رزمندگان حزب الله عقب نشینی کند و بخواهند وارد خاک سوریه بشوند ، ارتش سوریه این وظیفه خود را هم به نحو احسنت آنجام داد و مانع ورود النصره به خاک کشورشان شدند . مقاومت ارتش سوریه در برابر ورود النصره به سوریه سبب شد که تروریست های النصره راهی نداشته باشند الا رفتن به سوی مواضع داعش در غرب القلمون و شهر عرسال .

سومین وظیفه ارتش سوریه بمب باران مواضع النصره و نابود کردن استحکامات تروریست ها بود . بیش از یک سال از حضور النصره در القلمون می گذشت و در این مدت تروریست های النصره تا توانستند قدرت دفاعی خود را بالا بردند . 

بیشتر تروریست های النصره در فراز بلندی های القلمون مستقر بودند و در پایین دست خود استحکامات فراوانی را ساخته بودند . تعداد فراوانی از سنگر های لانه روباهی و تونل های تو در تو ، تله های انفجاری قدرتمند و استقرار تیر بارهای سنگین در سنگر های ضد بمب ارتفاعات القلمون را به دزی نفوذ ناپذیر تبدیل کرده بود .

سومین وظیفه ارتش سوریه انهدام استحکامات تروریست ها در ارتفاعات القلمون بود . ارتش سوریه برای این مهم از جنگنده بمب افکن های نیروی هوایی و نیز واحد توپخانه نیروی زمینی استفاده کردند. 

حزب الله هم اقدام به موشک باران مواضع تروریست ها کرد .به دلیل وسعت منطقه عملیات حزب الله به تنهایی از عهده نابود کردن استحکامات برنمیامد . همکاری بین ارتش سوریه و حزب الله لبنان به منظور انهدام استحکامات تروریست ها موثر واقع شد و خسارات و تلفات فراوانی را به النصره تحمیل کرد و باعث پایین آمدن روحیه نیروهای النصره شد .

تعدادی از مخاطبین مطالب تجزیه خاورمیانه ابهامات خود را در مورد پیروزی های حزب الله در القلمون ، عرسال و القصیر با ما در میان گذاشته اند . همراهان عزیز ما اعتقاد دارند  که اگر قدرت حزب الله این چنین است که تروریست های القلمون را بارها شکست داده چرا جنگ سوریه به طول انجامیده است .. عده دیگری مارا متهم به غلو کردن در مورد قدرت حزب الله کرده اند ...

برای درک موفقیت حزب اللهدر القلمون  ذکر چند نکته ضروری  است ...

اول آنکه بایدبپذیریم اکثر تروریست های النصره و داعش چریک های نترسی هستند که از جان دادن در میدان نبرد ابایی ندارند و معتقد هستند در صورت کشته شدن در بهشت هم نشین پیامبر اکرم هستند . خوار و خفیف نشان دادن این گروه جفایی نابخشودنی در حق رزمندگان حزب الله و جبهه مقاومت است و ما به هیچ وجه به دنبال ضعیف نشان دادن تروریست ها نیستیم و نخواهیم بود اما باید توجه داشت که مهارت تروریست ها در جنک های شهری بسیار بالاتر از نبرد در خارج شهر است .اگر با دقت نبرد بین محور مقاومت و تروریست هارا رصد کنید متوجه خواهید شد که محور مقاومت در زمان کمی حومه شهرهایی که از  اختیار تروریست ها خارج می کند اما گاهی چند هفته و حتی چندین ماه به طول می انجامد تا شهر مورد نظر را از تلسط تروریست ها خارج کنند و متاسفانه در این راه شهدای فراوانی را برای دفاع از حریک ولایت تقدیم اهل بیت می کنند . عدم مهارت تروریست ها درنبرد در خارج از شهر باعث نزول قدرت تروریست ها در القلمون شده است .

دوم آنکه منطقه القلمون به خاطر کوهستانی بودن معابر اندکی دارد که قابلیت تردد خودرو را داشته باشند و حزب الله به کمک ارتش سوریه تمام راهایی که به مواضع تروریست ها ختم می شد را مسدود کردند و مسدود شدن خطوط تدارکاتی تروریست ها آنها را در مقابل رزمندگان حزب الله شکننده تر کردند به طوری که برای تهیه خوراک نیروهای خود با مشکل مواجه بودند .

سوم آنکه تروریست هایی که در محاصره حزب الله گرفتار شده بودند به شدت نگران سرمای استخوان شکن القلمون بودند و شکی نداشتند که با آغاز فصل سرما مرگ آنها حتمی است و این مهم دلیل دیگری برای پایین آمدن روحیه تروریست ها و عقب نشینی از مواضعشان پیش از شروع سرما بود .

چهارم آنکه رزمندگان حزب الله به خاطر سال ها حضور در القلمون بر جغرافیای این منطقه کوهستانی اشراف کامل داشتند و این مهم کمک شایانی به پیروزی های پیاپی رزمندگان اسلام کرده بود .

امیدواریم دلایل ذکر شده ابهامات این عزیزان را در مورد پیروزی های ارزشمند حزب الله در منطقه القلمون برطرف کند .

انشاالله در بخش پرونده حضور حزب الله را در القلمون خواهیم بست ...

همراه ما باشید .

ارادتمند گروه علمدار