سلام علیکم
اولین مطلب از سری مطالب ،طرح تجزیه خاور غرب آسیا (خاورمیانه ) را خدمت افسران عزیز تقدیمی کنیم امیدواریم که برای دوستان مفید به فایده باشد .
بسم الله الرحمان الرحیم
طرح تجزیه کشورهای غرب آسیا
غرب آسیا از زمان اکتشاف اولین جاه نفت در مسجد سلیمان تا به امروز همواره مورد توجه استعمارگران و قدرت بزرگ اقتصادی جهان قرار داشته و دارد چراکه بزرگترین منابع نفت و گاز در منطقه غرب آسیا قرار دارد . طبق آخرین آمار منتشر شده ، غرب آسیا بیش از 48 % از منابع نفتی و 43 % از منابع گاز دنیا را در دل خود جای داده است .
در زمینه منابع نفتی بعد از غرب آسیا آمریکای جنوبی و مرکزی 19 % قرار دارد ، آمریکای شمالی 14 % ،اروپا و اورآسیا روی هم رفته 9% و درآخر آسیا مرکزی و شرقی روی هم رفته 2% از ذخایر نفتی دنیا را در اختیار دارند .
در مورد ذخایر گازی آمار کمی متفاوت است و بعد از غرب آسیا ، اروپا و اوراسیا 31% از ذخایر گازی را دراختیار دارند و آسیای شرقی مرکزی و آفریقا روی هم رفته 8% ، آمریکای شمالی 6% و درآخر آمریکای جنوبی تنها 4% از ذخایر گازی در اختیار دارند .
لازم به ذکر است که به غیر از کشور عربستان که با تمام توان در حال استخراج نفت است و بزرگترین تولید کننده نفت به شمار می آید دیگر کشورهای غرب آسیا از جمله ایران و عراق که بیشترین منابع نفتی را بعد از عربستان دراختیار دارند حداقل به ده سال زمان نیاز دارند تا بتوانند با همه استعداد ذخایرشان نفت صادر کنند و این در حالی است که در دیگر مناطق نفت خیز دنیا سالهاست که با تمام توان در حال استخراج نفت هستند و اگر این رویه را ادامه بدهند که چاره ای جز آن ندارند منابع نفتی این مناطق تا 40 سال دیگر قابلیت استخراج نفت را از دست می دهند و از تولید کننده به مصرف کننده تبدیل میشوند و این درحالی است که در منطقه غرب آسیا تولید و صادرات منابع نفتی و گازی در اوج قرار دارد و طبق پیش بینی ها تا 40 سال دیگر منطقه غرب آسیا بیش از 85% از نیاز کشورهای مصرف کننده را برطرف می کنند و تولید 85 % از مصرف کل دنیا موجب قدرتمند شدن کشورهای غرب آسیا میشود .
بیشترین مصرف منابع نفتی در کشورها صرف تامین سوخت برای خودرو های شخصی و حمل نقل جاده ای و ریلی و دریایی می شود که به اعتقاد دانشمندان بدترین نوع بهره برداری از منابع انرزی سوزاندن برای تامین سوخت است در حالی که می توان سوخت را از دیگر منابع انرژی مثل نور خورشید ، وزش باد ،و حتی انرژی هسته ای تامین کرد بر این اساس تا چهل سال آینده هیچ کشوری برای تامین سوخت اقدام به خرید نفت و گاز نمی کنند و بهربرداری از سوخت های فسیلی تغییر پیدا می کند و این منابع صرف تهیه مواد اولیه مورد نیاز صنایع مختلف خواهر شد از صنایع نظامی گرفته تا خودرو سازی و تولید لوازم خانگی و... برای تولید نیاز به مواد اولیه دارند . دانشمندان قرن 21 میلادی را قرن فایبرگلاس می دانند و معتقد هستند که استفاده از فایبر گلاس در صنایع به اوج خود می رسد و ماده اولیه فایبر گلاس یکی از مشتقات پتروشیمی است که از گاز یا نفت به دست می آید .
مطالب بالا توضیح مختصری بود در مورد اهمیت غرب آسیا .
ایران .
مهم ترین کشور در غرب آسیا وطن ما ایران است و قدرتمند ترین مانع برای چپاول ذخایر انرژی توسط غرب و شرق به حساب می آید .
ایران عزیز ما بیشترین دخایر گازی جهان را در اختیار دارد ، 18/2 درصد از کل ذخایر گاز اکتشاف شده سهم ایران ایران است .
ایران عزیز ما 9/3 درصد از منابع نفت جهان را در اختیار دارد و رتبه 4 جهان را در اختیار دارد .
ذخایر نفت و گاز ایران روی هم رفته باعث شده است که ایران از حیث ذخایر انرژی در جهان رتبه اول را به خود اختصاص دهد .
ایران علاوه بر رتبه یک منابع انرژی اختیار مهمترین آب راه استراتژیک جهان را در دست دارد .
تنگه هرمز .
هرمز در زبان پهلوی به معنای خداوند است و تنگه هرمز یعنی تنگه خداوند که این نام بر اهمیت فوق العاده این تنگه از دیر باز تا به امروز گواهی می دهد .
تنگه هرمز در حال حاضر شاه راه گذر انرژی جهان است و ایران در صورت تهدید از سوی قدرت های فرا منطقه ای چون آمریکا و انگلیس و چین و ... می تواند در کمتر از یک روز مسیر رفت آمد نفتکش های قول پیکر را مسدود کند و جهان را با چالشی هولناک برای تهیه منابع انرژی روبرو کند .
اگر ایران تنها یک نفت کش خود را در تنگه هرمز غرق کند این تنگه مسدود می شود و بازگشایی آن به بیش از یک ماه زمان نیاز دارد و این یک ماه در صورتی است که ایران اجازه بازگشایی این تنگه را بدهد و الا هیچ قدرتی توان بازگشایی تنگه هرمز را ندارد .
از سویی دیگر ایران بیشترین مرز دریایی را با خلیج فارس در اختیار دارد و با داشتن جزایر قشم ، کیش ، تنب بزرگ ، تنب کوچک ، ابوموسی ، هنگام ، سیری ، خارک و لاوان دیگر جزایر بر اساس قوانین بین المللی بیشترین حق استفاده از خلیج فارس را در اختیار دارد و به نوعی دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس در حصار ایران قرار دارند .
به گفته کارشناسان حوزه انرژی مسدود شدن تنگه هرمز و عدم بازگشایی آن در یک ماه قیمت هر بشکه نفت را به 500 دلار افزیاش خواهد داد و در حال حاظر هیچ کشوری توان تهیه انرژی مورد نیاز خود را با این قیمت ندارد و پس از پایان ذخایر استراتژیک با مرگ اقتصاد کشور خود مواجه می شوند و خیلی زود درگیر هرج و مرج های داخلی خواهند شد ، از این رو است که امام خامنه ای کشورهای اروپایی را بدبخت خطاب کردند و تاکید کردند این ایران است که می تواند آنها را تحریم کند و موجب بدختی آنها بشود .
غربی ها در زمان پهلوی در فلات مرکزی ایران منابع نفتی را کشف کردند که امکان محاسبه مقدار نفت موجود در این ذخایر غیر ممکن است و با بهره برداری از این منابع ایران با اختلافی فاحش تبدیل می شود به اولین دارنده منابع نفتی در جهان .
بعد از سقوط پهلوی اسناد مربوط به اکتشافات منابع نفتی فلات مرکزی ایران به صورت اسناد فوق سری در کاخ سفید نگهداری می شد ، تا اینکه حضرت آقا دستور فرمودند که مناطق داخلی کشور هم از حیث وجود منابع نفتی و کانی مورد تفحص قرار گیرد و جوانان انقلابی توانستند ذخایر عظیم نفت و گاز را در فلات مرکزی ایران کشف کنند . این منابع عظیم از دریاچه نمک قم تا به ایلام در غرب و از دریاجه نمک قم تا سمنان امتداد دارد . پس از اکتشاف و اعلام اکتشاف در رسانه ملی آمریکا اسناد مربوط به اکتشافات خود را از طبقه بندی خارج کردند و صحت ادعای ایرانیان را تایید کردند .
با این حساب ایران برای آمریکا و متحدانش مصداق کلیدی برای فتح غرب آسیا (خاورمیانه ) است .
جبهه استکبار هر چه در توان داشتند در اختیار صدام قرار دادند تا نظام جمهوری اسلامی ایران را ساقط کنند ، دفاع جانانه مردم ایران به غربی ها نشان داد که از طریق نظامی حریف ایران نخواهند شد .
رولاند ویلسون ریگان در سال 1985 به مراکز نحقیقات استراتژیک دستور داد که برای به دست آوردن منابع انرژی خاور میانه نقشه راه طرح ریزی کنند و هر کدام از طرح ها هزینه کمتری داشت و قابلیت اجرا در خاورمیانه را داشت به عنوان نقشه راه دولت آمریکا انتخاب گردد .
بعد از چند سال تحقیق برسی مراکز تحقیقات استراتژیک طرح های متفاوتی به کاخ سفید ارائه کردند و از میان طرح ها سه طرح به عنوان طرح برتر یا دکترین برتر انتخاب شدند و تنها وجه تشابه این سه طرح تجزیه ایران و عراق بود که در ادامه به طور مفصل به تجزیه عراق و ایران خواهیم پرداخت .
سوالی که ذهن را به خود مشغول می کند این است که آمریکایی ها برای چه طرح تجزیه را به عنوان نقشه راه برگزیدند ؟
تجزیه کشور های بزرگی مثل ایران و عراق به کشورهای کوچکتر باعث کم شدن قدرت این کشورها می شود و غلبه بر کشورهای کوچک و ضعیف هیچ هزینه ای در بر ندارد .
بحرین ، قطر ، کویت ، امارات کشورهای کوچکی هستند که انگلستان و آمریکا بدون کوچکترین هزینه ای اختیار دار کشورهای کوچک شد و به بهانه دفاع از آنها در مواقع لزوم در خاک این کشورها پایگاه های بزرگی احداث کرد ، آمریکا در هر کشوری که پایگاه نظامی احداث کند به آن کشور بابت استفاده از خاکش مبلغ قابل توجهی را به عنوان اجاره پرداخت می کند مثل کشور ترکیه اما داستان در کشورهای کوچک حاشیه خلیج فارس متفاوت از دیگر کشورهاست و این بدبخت های فلک زده سالانه مبالغ هنگفتی را در قالب هزینه های پایگاه های آمریکایی و انگلیسی در اختیار آنان قرار می دهد و آمریکا علاوه بر دریافت پول مقامات آنان را ترغیب می کنند تا از آمریکا تجهیزات گران قیمت خریداری کنند و جالب اینکه بدبخت های حاشیه خلیج فارس قیمتی که برای خرید تسلیحات می پردازند خیلی بالاتر از قیمت واقعی آنان می باشد و سران کشورها هیچ اعتراضی به گران فروشی آمریکا ندارند و با جان و دل از کمپانی های اسلحه سازی تجهیزات خریداری می کنند .
البته عده ای از کارشناسان اعتقاد دارند که آمریکایی ها بعد از تجزیه عراق و ایران هدف بعدی آنها عربستان است چرا که عربستانی ها منابع عظیم نفت در اختیار دارند و چه بسا با تمام شدن نفت اروپا و آمریکای جنوبی عرب ها به آمریکا نفت ارزان قیمت ندهند و یا در این کشور انقلاب شود و به همین خاطر تجزیه عربستان به هر طریقی برای آمریکایی ها خوش آیند است هرچند عربستان سگ فرمان بردار آمریکایی هاست اما یکی از ایدئولوژیست های به نام آمریکا در اظهار نظری جنجالی گفته است هیچ سگ وفاداری از بیماری هاری در امان نیست و سگ هار تنها با یک حمله تمام وفاداری خود را از بین می برد .
پایان بخش اول
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.