بسم الله الرحمن الرحیم 

سلام علیکم ؛

تجزیه خاورمیانه . بخش چهاردهم /2 . حماقت های بی پایان العبادی 

پس از در اختیار گرفتن پلایشگاه بیجی تروریست ها با یک حمله اییذایی به سمت تکریت به کلی ارتش عراق را که فرماندهی آن را فردی نالایق چون العبادی نخست وزیر عراق در دست داشت را گمراه کرد ، داعش که از وجود عناصر ارتشی وابسته و متعهد به حزب بعث و خبره در امور نظامی بهره می برد راه الانبار را در پیش گرفت و بدون مزاحمت وارد این استان شد و به الرمادی یورش برد .

دلایل فراوانی باعث لشکر کشی تروریست ها به الانبار شمرد که در مطلب گذشته مهمترین  دلایل را مطرح کردیم اما در یک کلام داعش برای احیای دوباره خود نیاز داشت تا از باتلاقی که رزمندگان شیعه به فرماندهی سردار دلاور ایرانی قاسم سلیمانی داعش را در آن گرفتار کرده بودند خارج شود  و این مهم میسر نمی شد مگر با اشغال فلوجه و الرمادی و در اختیار گرفتن جاده ترانزیت الرمادی به سوریه و اردن .

با نزدیک شدن تروریست ها به الرمادی فرمانده سپاه بدر آمادگی نیروهای خود را برای همراهی با ارتش عراق اعلام کرد اما العبادی بر جهالت  خود اصرار ورزید و با نمایندگان  هادی عامری دیدار نکرد ، هادی عامری به شورای شیوخ الانبار پیشنهاد همراهی برای مبارزه با داعش را داد اما دست یاری او که به سوی اهل سنت مخالف با داعش دراز شده بود را پس زدند و خود را بی نیاز از سپاه شیعیان دانستند .

شورای شیوخ الانبار به همکاری با دولت مرکزی رضایت دادند  و خود را داوطلب مبارزه با داعش معرفی کردند اما این همکاری و اتحاد میان عشایر الانبار با ارتش عراق به هیچ وجه کارایی لازم را نداشت ، دو دلیل عمده را می توان برای آن بیان کرد .

اول 

مردم استان  الانبار اکثرا از قبیله الدلیم هستند و رئیس این قبیله الدلیم علی حاتم السلمان به شدت به سمت عربستان متمایل است و دست راست بندر بن سلطان در استان الانبار به حساب می آمد .

او بارها به عشایر الرمادی هشدار داده بود که در صورت مقابله با داعش دیگر از عشیره الدلیم خارج هستند و او هیچ مسئولیتی در قبال آنان نخواهد داشت .

تهدید حاتم السلمان باعث شد عشایر فراوانی که راغب به مقابله با داعش بودند دست به سلاح نبردند و به نوعی خلف وعده کردند .

 (با اینکه رئیس این قبیله ارتباط با داعش را منکر می شود اما تا به حال در مقابل تروریست ها موضعی روشنی اتخاذ نکرده است ولی منابع اطلاعاتی عراق از مراودات فراوان بین او و سران داعش خبر می دهند . حاتم السلمان به عشاید الرمادی هشدار داده بود که در مقابل داعش قرار نگیرند و خیانت پلیس 12000 نفره الرمادی و متواری شدن آنان به فلوجه به خاطر نفوذ بالای او در بین اهالی الانبار رقم خورد . در حال حاضر رئیس این قبیله در شهر فلوجه ساکن است و از محبوبیت و نفوذ فراوانی در بین اهالی این شهر برخوردار است .)

دوم

خیانت پلیس 12000 نفره و مجهز شهر الرمادی بود ، افراد پلیس نه تنها در مقابل داعش قرار نگرفتند بلکه زاغه های مهمات شهر الرمادی را نیز منهدم کردند و باعث شدند دولت نتواند داوطلبین اهل سنت را مسلح کند هرچند عده ای از کارشناسان معتقد هستند که مهمات موجود در الرمادی به هیچ وجه نیاز دولت مرکزی را در تقابل با تروریست ها برطرف نمی کرد و نقش ایران در کمک به تجهیز ارتش و نیروهای مردمی غیر قابل انکار است .

کمبود تجهیزات و ادوات نظامی در کنار روحیه پایین داوطلبین دلیل دیگر عدم  همکاری عشایر الرمادی با ارتش گردید .

داعش به حاشیه الرمادی رسیده بود درگیری بین نیروهای مدافع شهر و داعش به اوج خود رسیده بود و نیرو های مدافع تنها راه ادامه دفاع از شهر را رسیدن سلاح و مهمات و پشتیبانی مداوم از مدافعین اعلام کرده بودند اما دولت عراق عاجز از تهیه ملزومات مورد نیاز مدافعین بود ، فشار سقوط الرمادی بر جناب العبادی باعث شد او یک بار دیگر دست به دامان آمریکایی ها شود و از ائتلاف ضد داعش بخواهد تا از طریق هواپیماهای ترابری  تجهیزات مورد نیاز را به مدافعین الرمادی برسانند و آمریکا هم با تقاضای دولت عراق موافقت کرد اما  تجهیزات را برای مدافعین ارسال نکرد و به جای آن کمبود های تروریست ها را از طریق هوا برطرف کرد .

نیروهای مدافع شهر در عین ناباوری محموله هایی را میدیدند که با چتر در قسمت هایی فرود می آمدند که در تصرف تروریست ها قرار داشت البته چند محموله ای هم برای مدافعین انداخته شد که عمده آن مواد غذایی و اقلام دارویی بود .

شهر در حال سقوط بود خبر کمبود سلاح و مهمات مدافعین باعث بالا رفتن روحیه تروریست ها شده بود ، مردم الرمادی هم دریافتند کاری از مدافعین به جز توقف موقت تروریست ها ساخته نیست ، از طریق جاده الرمادی بغداد از شهر خارج شدند .

ترافیک خودروها و مردم پیاده به ده ها کیلومتر می رسید ، ارتش عراق وادار شد برای حفظ امنیت مردم و ساماندهی خروج آنان و همراهی مردم تا مناطق امن باعث شد که تعدادی از نفرات خود را به این امر مامور کندو اینگونه تعداد مدافعین شهر کمتر شد

شورای شیوخ الانبار تشکیل جلسه فوق العاده دادند و این جلسه را بدون حضور نمایندگان دولت برگذار کرد و نتیجه آن شد که از سپاه بدر برای دفاع از الرمادی درخواست کمک کنند .

هادی عامری دست رد به سینه نمایندگان شورا نزد و قول همکاری و همراهی را داد اما رضایت دولت را شرط این مهم قرار داد و از نمایندگان خواست تا مهیا شدن سپاه برای رفتن به الرمادی با فشار به العبادی رضایت او را مبنی بر حضور نیروهای شیعه در استان الانبار جلب کنند و با توجه به وخامت اوضاع در الانبار و الرمادی ، العبادی  نه تنها با حضور سپاه بدر موافقت کرد بلکه با حضور نیروهای  دیگر گردان های شیعه نیز موافقت کرد .

حضور شیعیان در میدان های نبرد با داعش یعنی بازگشت فرماندهان سپاه قدس انقلاب اسلامی ایران به عراق و به همین دلیل هیاتی متشکل از نمایندگان دولت و فرماندهان ارتش عراق به تهران سفر کردند و بعد از برگذاری جلسات متعدد موافقت فرماندهی کل قوا را با حضور مجدد فرماندهان ایرانی و خرید سلاح و تجهیزات از ایران را به دست آوردند ، آنچه که از سوی مقامات ایرانی به عراقی ها تفهیم شد این مهم بود که ایران برای حفظ امنیت خود نیازی به حضور نظامی در عراق ندارد و اگر ایران مشتاق به همراهی شیعیان و مردم عراق در مقابله با داعش است اول به خاطر  حفاظت از حریم عتبات عالیات و شیعیان عراق است و دوم همراهی با دولت و مردم عراق در حفظ و دفاع از منافع مشترک  و مقابله با اهداف اسکتبار و غلامان منطقه ای آنان است .

رزمندگان شیعه عراقی در قالب گردان های خود به اتفاق سپاه بدر رهسپار استان الانبار شدند تا دست در دست اندک داوطلبان اهل سنت از سقوط الرمادی جلوگیری کنندو ارتش عراق هم از نبرد در الانبار فارغ شود  اما با خیانت های آمریکایی ها و رفع نسبی نیازمندی ها داعش از طریق هواپیماهای ترابری و دست خالی مدافعین و البته نا امیدی و انگیزه پایین مدافعین  الرمادی پیش از حضور نیروهای مردمی سقوط کرد .

العبادی به شدت از سوی شورای رهبری حزب دعوه و روحانیت شیعه و اللخصوص نماینده آیت الله سیستانی ، امام جمعه نجف اشرف ، نمایندگان مجلس و مردم عراق در مورد سقوط الرمادی مورد انتقاد و اعتراض قرار گرفت و شدت این اعتراضات به حدی بود که اورا نزد مردم مخالف با داعش به چهره ای منفور بدل کرده است و سبب انزوای العبادی و عدم حضور در میان مردم عراق کرده است .

رزمندگان شیعه در استان الانبار ابتکار عمل را به دست گرفته اند و توانستند عرصه را بر تروریست ها تنگ تنگ تر کنند اما تا زمانی که فلوجه در اشغال تروریست ها است و تروریست ها از طریق کشور اردن پشتیبانی می شوند باز پس گیری الرمادی کاری احمقانه و البته مشکل است .

این روزها ارتش عراق در حال ساماندهی مجدد خود تحت نظر مستشاران ایرانی و روسی است تا با سازمان دهی مجدد رفع نیازمندی ها و تهیه ادوات مورد نظر به ارتشی قابل اتکا تبدیل شود و این موضوع به مذاق آمریکا خوش نیامده چرا که ساختار ارتش عراق در حال تغییر به سمت شرقی شدن است و این مطلب یعنی زیان مالی سنگین برای کارخانه های اسلحه سازی غرب و به خصوص  آمریکا از سویی دیگر باحضور تروریست ها در عراق چون غربالی خوب و بد ، خائن و وفادار ، شجاع و ترسو از یکدیگر جدا کرد و این مهم نفوذ کشورهای منطقه ای حامی تروریست ها چون عربستان و قطر و امارات را در ارتش عراق را به پایین ترین سطح رسانده و باعث نگرانی آمریکا و سگان قلاده به گردنش شده است .

در حال حاضر ارتش عراق در حال گذراز این مرحله است و بنا دارد تا موصل را از تروریست ها باز پس بگیرد و امنیت صلاح الدین را برقرار کند و راه بازگشت تروریست ها  و یا طغیان منطقه ای ایادی داعش را برای همیشه مسدود کند .

انشاالله در روزهای آینده خبرهای خوشی از عراق به گوش شما عزیزان خواهد رسید .

پایان موقت تجزیه خاورمیانه