بسم الله الرحمن الرحیم 

سلام علیکم ؛

در بخش گذشته گفتیم که نیروهای النصره با اینکه می توانستند در برابر رزمندگان مقاومت ایستادگی کنند و از تل الموسی بلندترین و مهمترین کوه در کوهستان القلمون بود دفاع کنند و تلفات و خسارات فراوانی به محور مقاومت وارد کنند از تل الموسی عقب نشستند .

 عملیات گردان های پیاده محور مقاومت در ساعت 5 صبح آغاز شده بود و فرماندهان النصره در ساعت 12 تنها هفت ساعت پس از شروع عملیات دستور عقب نشینی دادند و این دستور در حالی ابلاغ شد که رزمندگان مقاومت تازه به دامنه تل الموسی رسیده بودند و فاصله زیادی با قله  داشتند و  در بهترین حالت 2 روز زمان نیاز بود تا تل اموسی به دست رزمندگان مقاومت آزاد شود .

 نوع آرایش تروریست ها و تراکم نفرات در تل الموسی نشان از آن داشت که فرماندهان النصره به اهمیت این منطقه واقف هستند و می دانند در صورت شکست از نیروهای مقاومت باید فاتحه حضور در القلمون را بخوانند اما با این همه آنها دستور عقب نشینی دادند .

فرماندهان النصره بدون شک دلیل موجهی برای این عقب نشینی ناگهانی داشتند و گرنه از سوی فرماندهان رده بالا گروهک تروریستی النصره محکوم به اعدام می شدند همانگونه که فرماندهان النصره در القصیر قبل از شکست کامل در برابر حزب الله و ارتش سوریه دستور عقب نشینی دادند و توسط مقامات رده بالای النصره متهم به خیانت شدند و حکم اغدام سه تن از فرماندهان النصره پیش چشم نیروهایشان اجرا شد .

از روزی که لشکر حیدر به فرماندهی فرمانده ابوجمیل وارد القلمون شدند ، فرمانده ابوجمیل به دنبال استفاده از اختلافات موجود در بین گروهک های تروریستی بود و بر این اساس به شیوه ای  نیروهای خود را وارد القلمون  و تاکتیک هایی را اتخاذ کردند که در مرحله اول خطر اتحاد بین تروریست ها را کاهش بدهند و بعد آنان را وادار به مقابله با یکدیگر کنند .

طرح فرمانده ابوجمیل باعث شد که رزمندگان مقاومت با کمترین هزینه و تلفات و خسارات فتح الفتوح تل الموسی را رقم بزنند . 

اما چه چیز باعث عقب نشینی تروریست های النصره شد . 

اگر به دقت نقشه هایی را که در بخش های گذشته منتشر کردیم را رصد کنید می بینید که در شمال تل الموسی ارتفاعات عرسال قرار دارد . ارتفاعات عرسال تحت اختیار گروهک تروریستی صهیونیستی داعش قرار دارد .

همانگونه که پیش از این گفتیم تروریست های داعش از نظر تجهیزات و ادوات و تعداد نیروهایش به مراتب ضعیف تر از النصره است و فرماندهان داعش همواره نگران بودند که النصره بعد از شکست های متوالی از حزب الله و از دست دادن مواضع خود در القلمون بخواهند وارد مواضع داعش بشوند و اختیار آن مناطق را به دست بگیرند .

نگرانی فرماندهان و مقامات داعش زمانی به اوج خود رسید که النصره بعد از شکست پیاپی بدون هماهنگی با فرماندهان داعش وارد مواضع این گروهک تروریستی شدند و از بیعت با البغدادی سر باز زدند و حاکمیت داعش را در متصرفات آنان به رسمیت نشناختند و در ارتفاعات عرسال برای نیروهایشان چند قرارگاه احداث کردند و به هیچ وجه توجهی به اخطار های داعش نداشتند.

فرماندهان داعش منتظر فرصتی بودند تا قدرت خود را به النصره دیکته کرده و آنان را وادار به خروج از مواضع خود کنند . با آغاز عملیات محور مقاومت برای آزادسازی تل الموسی فرماندهان داعش فرصت را غنیمت شمردند و از شمال تل الموسی با تروریست های النصره درگیر شدند .

فرماندهان داعش زمانی با تروریست های النصره درگیر شدند که در دامنه جنوبی و جنوب شرقی تل الموسی بین رزمندگان مقاومت و تروریست های  النصره نبرد سختی درگرفته بود و به دلیل مواضع بهتر النصره نسبت به نیروهای مقاومت تروریست های النصره در برابر محور مقاومت دست بالاتر را داشتند . هدف داعش از این حمله کمک به حزب الله نبود، اما حماقت فرماندهان داعش  و کینه ای که نسبت به النصره داشتند باعث شود که کام حزب الله از فتح تل الموسی شیرین شود.

داعش هرگز تصور نمی کرد که النصره در برابر مقاومت میدان را خالی کند و از تل الموسی عقب نشینی کند ، داعش بعد از آنکه از تصمیم النصره آگاه شد سریعا نیروهای خود را از دامنه شمالی تل الموسی به عقب برد . فرماندهان داعش می دانستند که توان مقابله با حزب الله را ندارند و از سویی دیگر به شدت نگران عکس العمل النصره بودند و به همین خاطر از مواضع خود در ارتفاعات عرسال چند کیلومتری عقب نشستند تا از این طریق زمان به دست بیاورند . 

داعش به این زمان نیاز مبرمی داشت ، آنها به دنبال این بودند که با النصره وارد مذاکره شوند و از سویی دیگر خود را مهیا مقابله با النصره کنند چراکه حتم داشتند مذاکره با النصره نتیجه ای در بر نخواهد داشت..

فرماندهان النصره هیاتی را که برای میان جگری بین آنها و داعش از عرسال آمده بودند را نپذیرفتند و هرگونه مذاکره برای صلح با داعش را مردود دانستند و تنها و تنها به فکر انتقام از داعش بودند .

عقب نشینی داعش چندکیلومتری هم باعث نشد که آتش خشم تروریست های النصره خاموش شود . تعقیب تروریست های داعش از سوی النصره و شروع جنگ بین تروریست ها النصره و داعش سبب شد که حزب الله فرصت بی نظیری به دست آورد و مناطق بیشتری را از لوث وجود تروریست ها پاک کند و بیش از چهل کیلومتر مربع از ارتفاعات عرسال و مناطق پیرامونی تل الموسی را به سادگی هرچه تمام تر در اختیار گرفت .

از سویی دیگر شروع جنگ بین داعش و النصره باعث تضعیف تروریست ها در مرزهای لبنان می شد . تضعیف تروریست ها باعث کاهش شدید نفوذ و قدرت جریان المستقبل و حزب 14 مارس می شد که در بخش های قبلی در مورد این دو حزب توضیحات کامل ارائه گردید .

جنگ بین النصره و داعش از منطقه القلمون فراتر رفته و به کل سوریه کشیده شد و چند ماهی تداوم داشت و تمام مذاکرات برای آتش بس بین این دو گروه به بن بست می رسید . نزاع خونینی که بین داعش و النصره درگرفته بود باعث افزایش قدرت مقاومت در سوریه و افزایش نفوذ حزب الله در لبنان می شد . ادامه جنگ بین تروریست ها منافع حامیان و اربابان آنان را در منطقه به مخاطره می انداخت و این موضوع باعث شد که عربستان ، قطر و امارات تروریست ها را تهدید کنند که در صورت ادامه نزاع بین این دو گروه تمامی کمک های مالی و تسلیحاتی که به داعش و النصره می شد را قطع خواهند کرد .

تهدید حامیان تروریست ها باعث شد که نمایندگان داعش و النصره در دوحه قطر پای میز مذاکره آمده و پس از چندین روز بحث جدل اعلام آتش بس کنند و از مواضع یکدیگر خارج شوند .

با گذشت قریب به دو سال ازپایان درگیری بین داعش و النصره و برقراری صلح همچنان امکان وقوع جنگ میان این دو گروه وجود دارد .

عربستان عامل اصلی نزاع بین النصره و داعش را که باعث خسارت های چند ده ملیاردی به حامیان تروریست ها شد را حزب الله می داند و تلاش فراوانی کرده که بتواند از نفوذ حزب الله بکاهد که البته تا به امروز موفقیتی حاصل نگرده است . 

فرمانده ابوجمیل در سخنرانی که پس از فتح الفتوح تل الموسی در جنوب بیروت در بین رزمندگان و طرفداران و شعیان بیروت انجام دادند ، حمله داعش به النصره را در حساس ترین روزهای نبرد در القلمون را عنایت خداوند دانستند و ادامه دادند وعده خداوند یاری رزمندگان اسلام و وعده نصرت الهی عین واقعیت است واقیعتی که تک تک نفرات حزب الله به آن یقین دارند و بارها شاهد ان بوده اند .

ارادتمند 

گروه علمدار