بسم الله الرحمن الرحیم 

سلام علیکم ؛

ابتدا باید به خاطر تاخیر  در انتشار بخش هفتم حضور حزب الله در سوریه از شما پوزش بخواهم . شهادت

برادر یکی از اعضای گروه علمدار باعث تاخیر در انتشار قسمت هفتم شد ...

در بخش های گذشته گفته شد که عملیات آزاد سازی قلمون در سه محور و با مرکزیت القلمون مرکزی به صورت همزمان آغازگردید .

شرح عملیات در القلمون شرقی توسط ارتش سوریه و القلمون غربی توسط گردان صابرین حزب الله خدمت شما ارائه شد . در این بخش قصد آن را داریم که به عملیات حزب االه را  در القلمون مرکزی بپردازیم .

تصرف القلمون مرکزی برای فرماندهان حزب الله یک چالش بسیار دشوار بود و ب حزب الله برای تصرف این منطقه موانع بزرگی پیش رو داشت  گذراز این موانع بسیار دشوار و حتی نشدنی جلوه می کرد .

بیش از یک سال از حضور تروریست ها در این منطقه می کذشت . تروریست های النصره در این مدت استحکامات و قرارگاه های بسیاری در القلمون مرکزی احداث کرده بودند و با توجه به کوهستانی بودن منطقه القلمون به دزی غیر قابل نفوذ تبدیل شده بود .

بمب باران مواضع و استحکامات النصره به وسیله نیروی هوایی و یگان توبخانه ارتش سوریه در کنار موشک باران دقیق و هدفمند یگان موشکی حزب الله خسارات فراوانی به النصره وارد کرد و اکثر استحکامات تروریست ها را نابود کرد . 

با اینکه اکثر استحکامات النصره نابود شده بود و توان دفاعی تروریست کاهش پیدا کرده بود، فرماندهان النصره نیروهای خود را از دامنه ارتفاعات به قله انتقال دادند تا اشراف بیشتری بر تحرکات حزب الله داشته باشند .

حضور تروریست ها بر فراز ارتفاعات منطقه سبب می شد تصرف ارتفاعات بسیار دشوار باشد و تلفات و خسارات فراوانی را به رزمندگان حزب الله وارد کند اما سیدحسن نصرالله بر انجام این عملیات اصرار داشتند و معتقد بودند که حفظ یکپارچگی لبنان و برقراری امنیت شیعیان جنوب لبنان رابطه مستقیم با موفقیت رزمندگان در القلمون دارد .

فرمان سید حسن نصرالله باعث آفزایش روحیه رزمندگان شد و آنان خود را برای یک درگیری سخت و نفس گیر با عناصر النصره آماده کرده بودند .

بر خلاف پیش بینی  فرماندهان و رزمندگان حزب الله تروریست ها النصره با چنگ و دندان از مواضع خود دفاع نمی کردند و پس از چند ساعت نبرد با رزمندگان اقدام به عقب نشینی می کردند . رزمندگان حزب الله توانستند در کمتر از 3 روز ارتفاعات راهبردی عسال الورد ،  الطفیل و بلنذی های راهبردی بریتال را تصرف کنند . تصرف این ارتفاعات باعث شد که حزب الله در نبرد با تروریست ها در القلمون دست بالاتر را داشته باشند .

چرا تروریست های النصره با در اختیار داشتن موضع برتر در برابر رزمندگان حزب الله تصمیم به عقب نشینی گرفتند و با کمترین مقاومت ممکن از مواضع خود عقب نشستند.

راز عقب نشینی تروریست ها در فرماندهی بی نظیر ابوجمیل نهفته است . طرح حمله از سه محور به مواضع تروریست ها باعث عقب نشینی دور از انتظار النصره شد .

زمانی که طرح حمله از سه  توسط ابوجمیل مطرح شد با مخالفت های زیادی مواجه شد . مخالفان معتقد بودند حمله از سه محورباعث  شقه شقه شدن نیرو های مقاومت و در پی آن تضعیف قدرت رزمندگان در مقابله با تروریست ها النصره خواهد شد . عده دیگری معتقد بودند که این طرح باعث فرسایشی شدن نبرد در القلمون می شود و به درازا کشیده شدن جنگ باعث بالارفتن هزینه ها و در پی آن افزایش تلفات و خسارات خواهد شد .

ابوجمیل از سوی سید حسن تصرالله اختیار تام داشت و این اختیار تام از اعتماد سید حسن به ابوجمیل نشات می گرفت . ابوجمیل بر اجرای طرح خود اصرار داشت و تمام مسئولیت طرح خود را به عهده گرفت .

فرماندهان النصره بعد از آنکه از موفقیت های محور مقاومت در شرق و غرب القلمون آگاهی پیدا کردند و به تبع آن مرزهای سوریه را بر روی خود بسته دیدند و از عقب نشینی نیروهای داعش پس از شکست در برابر رزمندگان حزب الله باخبر شدند برای تسخیر مواضع بهتر در بخش شمالی القلمون تصمیم به عقب نشینی گرفتند . آنها به خوبی آگاه بودند که اگر تروریست های داعش ارتفاعات عرسال را تصرف کنند در آینده القلمون هیچ نقشی نخواهند داشت و بهتر آن است که قبل از حمله داعش به ارتفاعات عرسال نیرو های خود را در آن مناطق تقویت کرده وبر قدرت دفاعی نیروهایشان اضافه کنند .

عقب نشینی النصره دلایل دیگری هم داشت .

تروریست های التصره مواضع پایین دستی خود را پس از بمب باران سنگین ارتش و سوریه و حزب الله رها کردند و به ارتفاعات پناه بردند . تمرکز تروریست ها بر فراز ارتفاعات باعث شذ محاصره آنها از سوی حزب الله آسانتر شود . از سویی دیگر بارش برف و شروع فصل سرما در القلمون و نبود تدارکات مناسب باعث شد که تروریست ها دفاع از مواضع خود را رها کرده و به سمت ارتفاعات عرسال عقب نشینی کنند .

بعد از عقب نشینی النصره از مواضع راهبردی اش در القلمون آن هم با کمترین مقاومت ممکن نقش فرماندهی کاربلد و خبره را ثابت می کند . 

تروریست ها پس از عقب نشینی از مواضع خود به سمت تل الموسی رفتند و به تقویت استحکامات و ایجاد موانع بر سر راه حزب الله نمودند .

تل الموسی بلندترین نقطه در القلمون است که 2850 متر از سطح دریا ارتفاع دارد .  تل الموسی از شرق بر ارتفاعات فلیطه و راس المعره اشراف کامل دارد و از غرب بر ارتفاعات الفشعات لبنان و از جنوب بر منطقه الباروح مسلط است . اما آنچه که باعثاهمیت تل الموسی شده اشراف این بلندی بر شهر شهر عرسال و راهای مواصلاتی آن است که باعث می شود که برکوچکترین تحرکات در عرسال و پیرامونش تسلط داشت .

تل الموسی آخرین سنگر و مهمترین سنگر تروریست های النصره محسوب می شد و به همین دلیل النصره با چنگ و دندان از آخرین سنگر خود محافظت می کرد .

انشاالله در بخش بعد به چگونگی فتح الموسی توسط محور مقاومت خواهیم پرداخت .

ارادتمند 

گروه علمدار