بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم ؛
بخش جهارم از حضور حزب الله در سوریه را به نبرد حزب الله بر علیه داعش در مناطق پیرامونی شهر عرسال اختصاص دادیم و به تفصیل اهداف حزب الله را بیان کردیم و در ادامه نقاط قوت داعش و چالش های پیش روی حزب الله را توضیح دادیم و امید که مطلب قبل برای شما سروران مفید به فایده بوده باشد .
داعش در تقابل با حزب الله نقاط ضعفی هم داشت و فرماندهان حزب الله بر آن اشراف کامل داشتند . فرماندهان حزب الله با تدوین برنامه مدون به دنبال استفاده حداکثری از حفره هایی بودند که در جبهه تروریست ها قرارداشت .
اولین ضعف داعش در تقابل با حزب الله نداشتن خطوط تدارکاتی در عقبه تروریست ها بود . داعش در عرسال به نوعی در محاصره قرار داشت آنها از شرق به النصره از غرب ارتش لبنان از جنوب به حزب الله و از شمال به شهر عرسال می رسیدند .
عهد شکنی های متعدد داعش ، تعداد نفرات کم و تجهیزات و ادوات محدودتر باعث شده بود که المستقبل از داعش حمایت نکرده و توان خود را در حمایت از النصره به کار بگیریند .
تروریست های النصره که رقیب داعش محسوب می شدند دلیلی برای حمایت از داعش نداشتند گو اینکه النصره در مناطق مرکزی القلمون با حزب الله می جنگید و به تمام استعداد نظامی و رزمی و لجستیکی اش نیاز مبرم داشت .
از دیگر نقاط ضعف داعش اشراف کامل حزب الله بر ادوات ، تجهیزات تروریست ها بود . سلاح های در اختیار داعش از زاغه های ارتش سوریه در القلمون تامین شده بود و با اطلاعاتی که ارتش سوریه از موجودی این انبارها در اختیار حزب الله قرار داه بود ، دست فرماندهان حزب الله در اتخاذ تاکیک مناسب بازتر بود . اشراف کامل حزب الله باعث کاهش شدید قدرت بازدارندگی تروریست ها در نبرد با حزب الله شده بود .
از دیگر از کبودهای داعش در نبرد با حزب الله نداشتن نیروهای متخصص به منضور بکارگیری تجهیزات و ادوات پیشرفته بود . داعش در زاغه های مهمات ارتش سوریه سلاح های مجهز و به روز فراوانی به دست آوردند اما توانایی و دانش به کار گیری آن ادوات را نداشتند .
فرماندهان داعش از ال سعود درخواست یک فروند پهباد جاسوسی کرده بودند تا بتوانند تحرکات حزب الله را در منطقه زیر نظر داشته باشند ، مقامات آلسعود به وسیله ترکیه پهباد را در اختیار داعش قرار دادند اما داعش هرگز نتوانست از آن استفاده کند یعنی دانش به کارگیری آن را نداشتند و از سویی داعش با کشتار مستشاران غیر عرب خود در سالهای احیر موجب شده بود که مستشاران آمریکایی و اروپایی به هیچ وجه حاضر به آموزش نیروهای داعش در سوریه و عراق نمی شدندو صد البته که افسران اطلاعاتی عرستان و قطر هم دانش استفاده از پهباد و دیگر تجهیزات پیشرفته و موثر را نداشتند چرا که آموزش های لازم از سوی شرکت های فروشنده تسلیحات پیشرفته به خریداران عرب داده نمی شود و عرب ها حوزه خلیج فارس به خصوص قطر و امارات و عربستان برای استفاده از سلاحهای پیشرفته خود مجبور هستند هزینه فراوانی متحمل شده و افراد متخصص را از کشور سازنده به استخدام ارتش خود درآوردند و اوج بی عقلی مقامات عرب در این است که استخدام مستشاران برای استفاده از تسلیحات پیشرفته بیشتر از خرید آنها هزینه بر است .
صدق این مطلب را به خوبی در تجاوز عرستان به یمن شاهد هستیم، استخدام شرکت های امنیتی و خلبان های آمریکایی برای به پرواز درآوردن هواپیماهایی که عربستان تمام بهای آنرا پرداخته اما بدون مستشاران غربی هیچ کارایی برای کشور خریداری کننده ندارند و این مطلب حماقت مقامات سعودی را ثابت می کند .
تروریست های داعش برای متوقف کردن حزب الله هرآنچه در جنته داشتند را رو کردند . داعش تمامی مسیر های منتهی به عرسال را با تله های انفجاری آلوده کردند . قدرت هر یک از بمب های کار گذاشته به اندازه ای بود که میتوانست یک ستون از نیروهای حزب الله را از بین ببرد . فرماندهان داعش علاوه بر تله های انفجاری اکثر نفرات خود را به کمربند های انتحاری قدرتمند تجهیز کردند و در بلندی های منطقه عرسال تک تیر اندازهای زیادی را مستقر کردند و تمام خودرو های مجهز به تیربار های سنگین و ماشین های زرهی انتحاری را به کار گرفتند.
فرماندهان حزب الله بر تمام اقدامات داعش اشراف کامل داشتند ، تحرکات میدانی تروریست هارا با پهباد های رادارگریز و تصمیمات فرماندهان را از طریق افراد نفوذی رصد می کردند .
حزب الله برای از میان برداشتن تهدید تک تیر اندازها مجبور بودند که عملیات را در نیمه های شب آغاز کنند . فرماندهان داعش با توجه موانعی که کارگذاشته بودند حمله حزب الله در شب کاملا منتفی می دانستند و اتفاقا از همین خیال آسوده ضربه شدیدی خوردند .
رزمندگان دلاور حزب الله با وجود تمام موانعی که در مسیر پیشرویی شان توانستند با کمترین تلفات در کمتر 12 ساعت به تمامی اهداف خود دست پیدا کنند . این عملیات ضربتی از سوی حزب الله باعث شد که تروریست ها مستقر در القلمون دچار رعب و وحشت بشوند و روحیه خود را تا حد زیادی از دست بدهند .تروریست های داعش که در مقابل حزب الله تلفات و خسارات فروانی را دیده بودند وارد شهر عرسال بشوند و این شهر کوچک را تصرف کنند .
همانگونه که فرمانده نخبه لشکر حیدر( ابوجمیل ) پیش بینی کرده بودند عقب نشینی داعش به سمت عرسال و ورود به شهر عرسال باعث شروع اختلافات در جبهه دشمن شد . این اختلافات باعث کاهش قدرت تروریست ها در منطقه القلمون شد.
بیرون راندن تروریست ها تکفیری صهیونیست داعش از اردوگاه های پناه جویان و تصرف بوستان های اطراف عرسال آن هم در کتر از 12 ساعت باعث نگرانی شدید حامیان تروریست ها شد .
عربستان و ترکیه برای تحقق اهداف خود با مانعی بزرگ و مستحکم و قدرتمند به نام حزب الله برخورد کرده بودند . حزب الله با تکیه بر رزمندگانی شجاع ، باهوش ، چالاک و از همه مهمتر با ایمان و عاشق سید الشهدا یک تنه در مقابل حامیان تروریست ها قرار گرفته بود .
حامیان تروریست هادر باتلاق سوریه گرفتار آمدند ، هزینه های جند ده میلیارد دلاری آنها در سوریه و عراق نتیجه خاصی برای آنان نداشت . آنها برای بیرون رفت از باتلاق سوریه و عراق نیاز مبرمی به اشغال لبنان داشتند تا از این طریق سوریه را محاصره کرده و مانع از تجهیز ارتش سوریه توسط ایران و روسیه بشوند اما حزب الله این خواب خوش را برای آنان به کابوسی وحشتناک تبدیل کردند .
در بخش ششم بنا داریم به عملیات بزرگ حزب الله در مناطق مرکزی القلمون بپردازیم .
ارداتمند گروه ولایت مدار علمدار