سلام علیکم
بخش اول از حضور حزب الله لبنان در سوریه .
اتش جنگ در سوریه شعله ور شده بود و تروریست ها به سرعت در حال پیشرویی به سمت دمشق بودند ، در این بین خیانت جمع کثیریی از ارتش سوریه به دولت بشار اسد و قرار رگفتن در مقابل نیرو های دولتی و نیز خیانت گروه حماس به بشار اسد ، برسرعت پیشرویی تروریست ها افزوده بود.
با توجه به سرعت پیشروی تروریست ها و بیم حجوم تروریست ها تکفیری به حرم مطهر حضرت زینب(س) حضور حزب الله در لبنان اجتناب ناپذیر بود اما اعزام نیروهای حزب الله در تعداد بالا به دور از تعقل مینمود ، چراکه اعزام تعداد زیادی از رزمندگان حزب الله به سوریه امنیت لبنان را و به خصوص امنیت شیعیان لبنان را به مخاطره می انداخت .
حضور رزمندگان حزب الله در سوریه ممکن بود باعث حمله اسرایئل به جنوب لبنان و اشغال این مناطق از سوی صهیونیست ها شود و به حتم ارتش لبنان توان مقابله با صهیونیست ها را نخواهد داشت از سویی خروج حزب الله می توانست باعث ایجاد هرج و مرج در لبنان شود و اهل سنت تحت نفوذ عربستان و جنبش المستقبل دست به اسلحه ببرند و اقدام به قطل عام شیعیان و حتی مسیحیان لبنان کنند.
با توجه به نگرانی هایی که حزب الله داشت باید قبل از حضور در سوریه و حمایت از جبهه مقاومت را باید با احتیاط بیشتری انجام می داد. حضور نیروهای سپاه قدس و داوطلبین مدافع حرم در سوریه و ایستادگی ایشان در برابر تکفیری ها و عقب راندن آنان از ریف دمشق و محله زینبیه به حزب الله فراق بال می داد تا با خیالی آسوده تدابیری اتخاذ کند که در صورت خروج از لبنان نگرانی خاصی نداشته باشند و این مهم نیازمند زمان بود ، البته نباید از حق گذشت که حزب الله هرگز بشار اسد و نیرو های مدافع حرم را تنها نگذاشت و بهترین چریک های خود را برای مقابله با تروریست ها گسیل کرده بود .
هر چه از شروع جنگ می گذشت مردم منطقه بیشتر با خوی حیوانی تکفیری ها آشنا می شدند و به همین علت هر روز بر تعداد داوطلبین برای مقابله با تروریست ها افزوده می شد ، جالب آنکه داوطلبین لبنانی پیوستن به حزب الله تنها شیعیان لبنان نبودند و در میان آنان از اهل سنت و مسیحیان لبنان نیز حضور داشتند .
حزب الله با جذب داوطلبین و آموزش آنان توانست حضور موثرتری در سوریه داشته باشد ، اما با این وضع حزب الله نمی توانست نیروهای بیشتری به سوریه گسیل کند .
حزب الله علاوه بر مشکلات امنیتی که دست و پاگیرش شده بودند از لحاظ سیاسی نیزمشکلات فراوانی داشت .
اعضای حزب 14 مارس و جنبش المستقبل که به شدت متمایل به عربستان هستند به ریاست سعد حریری فرزند رفیق حریری نخست وزیر تروز شده لبنان حزب الله برای حضور در سوریه مورد اتهام قرار میداد ،آنها معتقد بودند که در صورت حمله تروریست ها به مرزهای لبنان و شعله ور شدن آتش جنگ در این کشور مقصر اصلی حزب الله می دانستند آن هم به خاطرتقابل با تروریست ها تکفیری وحضور نیروهای حزب الله در جنگ سوریه ، 14 مارسی ها با هر کمکی به دولت بشار اسد مخالف بودند و در ظاهر موضع بی طرفی اتخاذ کرده بودند اما دلار های نفتی عربستانی از طریق عوامل این حزب به دست اهل سنت تندرو و سلفی های لبنان می رسید .
شعله ور کردن آتش فتنه در شهر طرابلس با نظارت مستقیم عوامل عربستانی 14 مارس پدید آمد و در صورت عدم دخالت ارتش لبنان آتش این فتنه به دیگر شهرهای لبنان گسترش می یافت .
دلایلی که ذکر شد دلیل حضور کم رنگ حزب الله در 2 سال اول جنگ در سوریه بود اما با حمله تروریست ها به مرز لبنان و عدم کفایت ارتش این کشور راهی به جز روردرویی مستقیم با تروریست های تکفیری نمی گذاشت و اینگونه بود که حزب الله با قدرتی مثال زدنی به مقابله با تروریست ها پرداختند و باعث تغییر معادلات در سوریه شد و ورق را به نفع دولت بشار اسد و محور مقاومت برگرداند و خسارات و تلفات فراوانی به تروریست ها و حامیان منطقه ای آنها وارد نمود.
عرسال ؛
شهری سنی نشین در استان سنی نشین بعلبک در شرق لبنان واقع شده است و نزدیک ترین شهر به مرز سوریه است . عرسال را رشته کوه القلمون از سوریه جدا کرده بود.
با آغاز جنگ در سوریه شهر عرسال توسط جریان المستقبل به پایگاه توروریست های تکفیری تبدیل شد و از این شهر سلاح و مهمات و نفرات فراوانی برای تروریست ها ارسال می شد و این مهم برای ارتش سوریه مشکلات فراوانی را به وجود آورد.
تروریست ها عرسال علاوه بر ارسال سلاح و تجهیزات و ظیفه دیگری هم داشتند و آن بمب گذاری و انجام عملیات ها انتحاری و مسلح کردن اهل سنت تندرو برای کشتار شیعیان لبنان البته تروریست ها به خاطر حضور حزب الله در مناطق شیعه نشین نتوانست موفقیت چشمگیری کسب کنند.
کوهستان القلمون به جولانگاه گرو های تروریستی تبدیل شده بود ؛ النصره ، داعش ،جیش الفتح القلمون ، تجمع الغربی القلمون ، المغرب و شام تبدیل ئر القلمون حضور داشتند این افراد تحت حمایت عربستان و ترکیه و آمریکا بودند و جمع کثیری از افسران اطلاعاتی ترکیه و عربستان وظیفه آموزش و سازماندهی تروریست هارا بر عهده داشتند و ماهواره های جاسوسی آمریکا اطلاعات دقیقی برای تروریست ها مخابره می کردند از این رو بود که حزب الله لبنان در این مناطق خسارات فراوانی دیده بود و نفرات زیادی را از دست داده بود .
ارتش لبنان
برای بسیاری سوال می شود که چرا ارتش لبنان اجازه تصرف عرسال و اشغال مناطق مرزی را به تروریست ها داده است و چرا چون ارتش سوریه در مقابل تروریست ها به دفاع از لبنان نپرداختند اما ارتش لبنان ضعیف تر از آن است که بتواند به تنهایی در مقابل تهدیدات داخلی و تهاجم دشمن به مرزهایش ایستادگی کند و به همین خاطر است که حفظ امنیت اهل سنت لبنان بر عهده جریان المستقبل و حفظ امنیت شیعیان برعهده حزب الله و جنبش شعیی امل لبنان است .
اشغال کوهستان القلمون و شهر عرسال و با افزایش حمایت کشورهای منطقه از تروریست ها و افزایش نفرات آنان در این منطقه باعث شده بود که لبنان دچار نا امنی زیادی شود و بسیاری از شیعیان لبنان به شهادت می رسیدند و از سویی دیگر سوریه هم عمده استعداد ارتش در شرق این کشور به کار گرفته بود و این مهم باعث شده بود که به خاطر قاچاق سلاح از لبنان ارتش سوریه تحت فشار قرار بگیرد و چندین شهر و روستا را از دست بدهد .
همه عوامل ذکر شده حزب الله را بر آن داشت تا با همه قدرت خود وارد میدان نبرد بشود و دست تروریست هارا از لبنان کوتاه کند ، از سویی دیگر سوریه هم در بد باتلاقی گرفتار شده بود و اینگونه بود که عملیات مشترک حزب الله و ارتش سوریه زیر نظر مستقیم فرماندهان ایرانی آغاز شذ.
برای بازپس گیری القلمون ابتدا باید شهر القصیر را که در 15 کیلومتری مرز لبنان قرار داشت از لوس وجود تروریست ها خالی میکردند وبه همین خاطرهدف اول عملیات مشترک ارتش سوریه و نیرو های مقاومت شد . شهر القصیر به مانند عرسال به مرکز تجمع تروریست ها تبدیل شده بود و علاوه بر آن به مرکز فرماندهی تروریست ها در غرب سوریه بدل شده بود .
ادامه مطلب در بخش دوم