بسم الله الرحمن الرحیم

تجزیه خاور میانه . بخش دهم . محاصره آمرلی 

سلام علیکم ؛

آمرلی ...

آمرلی یکی از شهرهای شمالی استان صلاح الدین است که از بغداد 160 کیلومتر فاصله دارد و 100 کیلومتر با سرحدات ایران فاصله دارد .

استان صلاح الدین یکی از استان های سنی نشیم عراق محسوب میشود که شهر آمرلی در این استان یک استثنا است .

جمعیت آمرلی غالب بر 20 هزار نفر است که همگی از شیعیان ترکمن هستند .

داعش زمانی که به عراق حجوم برد اکثر شهرهایی که بر سر راهش به سمت بغداد قرار داشت را با کمترین درگیری تصرف کرده بود و آمرلی اولین سد محکم شیعیان عراق در برابر داعش بود .

خبر حجوم داعش به مردم آمرلی رسیده بود و آنها قصد داشتند قبل رسیدن داعش زنها و بچه هارا از شهر خارج کنند و به نقطه امنی برسانند اما مردم سنی که در اطراف آمرلی ساکن بودند مانع از تخلیه شهر شدند و به سمت زن ها و بچه های بی دفاع آتش گشودند و باعث شدند که زنها و بچه ها به داخل شهر بازگردند و نتوانند خود را به منطقه امنی برسانند .

ترکمن های و اعراب سنی به تحریک روحانی روستای نیکجه اقدام به محاصره آمرلی کردند تا بتوانند اعتماد سران داعش را به دست آورند و نیز تنها منطقه شیعه نشین استان صلاح الدین را از وجود شیعیان پاک کنند اما ...

چند نفری از اهالی آمرلی برای مذاکره در مورد خروج زنها و کودکان به سمت ترکمن های سنی رفتند اما آنهارا به گلوله بستند و سرهایشان را جدا کردند با این اقدام وحشیانه سنی ها درکیری آغاز شد و اهالی آمرلی توانستند بیش از 40 نفر از محاصره کنندگان را هلاک کنند بی آنکه حتی یک نفر شهید بدهند .

این درگیری ترکمن ها و اعراب سنی را وادار کرد تا از ورودی های آمرلی فاصله بگیرند و منتظر رسیدن داعش بشوند .

تنها 2 روز پش از محاصره آمرلی تروریست ها به این شهر رسیدند و از اتفاقاتی که رخ داده بود مطلع شدند و پس از برسی وضیعت در ساعت 5 صبح به آمرلی حمله کردند و در این حمله ترکمن ها و اعراب اهل سنت نیز با آنها همراهی کردند اما بر خلاف انتظار تروریست ها کاری از پیش نبردند و تلفات سنگینی را متحمل شدند .

رزمندگان آمرلی با مسدود کردن معابر ورودی شهر اجازه ورود خودروهای داعش را به داخل شهر ندادند و این امر بیشتر از نیمی از قدرت داعش را کاهش میداد .

حملات جسته گریخته تروریست ها هیچ ثمری دربر نداشت و تنها تعداد کشته شدگان داعش را افزایش میداد بیش از یک ماه از محاصره آمرلی میگذشت و مردم آمرلی نه برق داشتند و نه آب و تمام خطوط ارتباطی آنها نیز قطع شده بود ، تروریست ها منتظر بودند که اهالی آمرلی به خاطر نبود آب و خوراک تسلیم شوند اما این خیالی خامی بود .

در حالی که تروریست ها در تقابل با شیعیان آمرلی وامانده بودند ، باقی نیروهای داعش در مقابله با شیعیان عراق شکست های سنگینی متحمل شده بودند ، جلوگیری از پیش روی به سوی بغداد ، شکست سه باره در سامرا ، حمله به اردوگاه منافقین ، حملات متعدد به کربلا و نجف به همین خاطر آمرلی برای داعش بمب روحیه بود .

شیعیان عراق مردم آمرلی را تنها نذاشته بودند و از طریق هلی برن دارو و سلاح و مهمات به آمرلی میرساندند ، حاج قاسم سلیمانی به شدت برای مردم آمرلی نگران بودند و چند تن از بهترین نیرو های خود را از طریق هلی برن به آمرلی فرستاد و مردم آمرلی از نیروهای ایرانی استقبال گرمی کردند .

مردم منتظر اقدام حاج قاسم سلیمانی بودند و اما ایشان معتقد بودند راه آزادی آمرلی از جرف صخر میگذرد و تا زمانی که جرف الصخر در اختیار داعش باشد حمله به آمرلی ثمری در بر ندارد .

پس از موفقیت نیروهای عراقی در عملیات عاشورا حساسیت داعش روی آمرلی بیشتر شد و نفرات زیادی را به آمرلی گسیل کردند . نیروی هوایی عراق مواضع تروریست هارا در اطراف آمرلی مورد هدف قرار میدادند که به خاطر تاکتیک پراکندگی نیرو ها اثر بخش نبود و از طرفی دیگر دولت مرکزی از بارزانی خواست که نیروهای خود را از سلیمانیه به کمک مردم آمرلی بفرستد اما مقامات کرد با این خواسته دولت موافقت نکردند . داعش از 4 طرف آمرلی را محاصره کرده بود و ازسمت دیاله ، از سمت توز ، از کرکوک و از سمت بغداد . تنها راه ارتباطی به آمرلی کوهستان هایی بود که به سلیمانیه  ختم می شد و پیشمرگان کرد آشنایی کامل به این کوهستان ها داشتند اما قدم از قدم برای  نجات مردم آمرلی برنداشتند .

قاسم سلیمانی بعد از تصرف جرف الصخر دستور پاک سازی این منطقه را داد و  شمار زیادی از افراد سپاه بدر را به منظور حفظ موضع و دفع پاتک های احتمالی داعش در جرف الصخر مستقر کردند .

محرم نزدیک بود و به دستور امام خامنه ای فرمانده کل قوا اولویت اول سپاه قدس حفظ جان و امنیت زائرین سید الشهدا بود و تامین امنیت به زمان زیادی نیاز داشت اما حاج قاسم سلیمانی آمرلی را فراموش نکرده بود و با هلی بورن خوراک ، دارو و مهمات به آمرلی میرساند . تروریست ها زمانی که متوجه آمد ورفت هلیکپترهای ارتش عراق شدند با سلاح های پیشرفته خود اجازه نزدیک شدن به آمرلی را نمی دادند و موفق به سرنگون کردن 2 هلیکپتر شدند و بعد از این واقعه خلبان های ارتش عراق از رفتن به آمرلی خودداری می کردند  حاج قاسم چند خلبان ماهر را به جای خلبان هایی که پرواز نمی کردند به دولت معرفی کردند و یک بار دیگر پشتیبانی از شیعیان آمرلی از سر گرفته شد و داعش هرگز نتوانست مانع خلبان های ایرانی شود .

سردار سلیمانی همچنان در استان های کربلا و نجف و بابل برای جلوگیری از تصرف مجدد این مناطق به شدت مشغول کار بود و بار وفادارش هادی عامری لحضه ای سردار را تنها نمی گذاشت کمک بزرگی برای سردار بود.

در همین گیر دار بود که مسعود بارزانی از حاج قاسم تقاضای کمک کرد ، اگر سردار به کمک کردها نمی رفت همه ایشان را محق میدانستند چراکه با خیانت کردها بود که عراق به صحنه جنگ تبدیل شد و از سویی دیگر آنها به مردم آمرلی کمک نکردند با اینکه می توانستند این کار را به راحتی انجام دهند اما سردار به کمک کردها رفت در بخش قبلی توضیح داده شد و بی درنگ خود را به مناطق آزاد شده رساند .

پس فراغت حاج قاسم از ماموریت تامین امننیت زائرین امام حسین علیه السلام  او به آمرلی رفت و شرایط را برسی کرد و آمرلی را برای تهیه مقدمات حمله ترک کرد .

حالی از لطف نیست که بدانید ترکمن های سنی اطراف آمرلی به سرنوشت بدی دچار شدند چراکه تروریست ها با استناد به جهاد نکاح دخرتان و زنان ترکمن را از خانواده هایشان جدا می کردند و هرکسی که با این فتوا مخالفت می کرد کشته میشد ، تروریست ها روحانی روستای نیکچه را وادار کرد که فتوای جهاد نکاح را اسلامی دانسته و آنرا تبلیغ کند و اینگونه حجت بر ترکمن ها سنی تمام میشد و باید به خواسته های تروریست ها تن می دادند .

مقاومت هفت ماه مقاومت در برابر دشمنی بی رحم و تا بن دندان مسلح کاری نیست که که قابل باور باشه اونهم با دست خالی ...

سروران گرامی به علت طولانی بودن مطلب آمرلی این موضوع را در دوبخش برای شما اساتید گرامی منتشر خواهیم کرد امید است قصور بنده و همکارانم را به بزرگی خود ببخشید .